Mapping

Maak strategie eenvoudiger met Mapping!

Kijk om je heen en je zult zien dat de wereld constant en steeds sneller verandert. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van strategie? Als je een uitgebreid traject maakt, loop je het risico dat je steeds achter de feiten aanloopt. Gelukkig maakt de mapping methodiek strategieontwikkeling sneller, rapportage overzichtelijker en kennis delen makkelijker. Wil je hier meer over weten? Lees verder!

New Story Mapping proces illustratie

Samenwerken voor snelle resultaten

Snel innoveren en snelle time-to-market is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Om bij te blijven met de snelheid van de markt, is het essentieel om strategie, creativiteit, ontwikkeling en marketing op elkaar af te stemmen. Deze multidisciplinaire aanpak is de kern van onze mapping methodiek en manier van werken. We maken alle relevante inzichten toegankelijk voor alle belanghebbenden.

Definitie van Mapping

Mapping verwijst naar het resultaat van een co-creatieve workshop - een overzichtelijke poster die belangrijke inzichten als een dashboard toont. Het is een agile alternatief voor traditionele lange rapporten. Het helpt je om steeds nieuwe inzichten te verkrijgen, vast te leggen en te delen binnen en buiten je organisatie. Zo kun je gericht samenwerken en is mapping onmisbaar voor elke organisatie die relevant wil blijven.

Strategie leeft

Strategie bepaalt je richting en fundament. Om je dienstverlening te verbeteren, moet je alles op elkaar afstemmen: afdelingen, rollen, systemen, tools, processen, partners en nog veel meer. Alles ondergaat op enig moment verandering. Precies daarom beschouwen wij strategie als een voortdurend proces.

Microstrategieën komen samen

Er bestaat geen allesomvattende strategie. Moderne strategie is flexibel en bestaat uit verschillende microstrategieën die samen een samenhangend geheel vormen. Omdat deze microstrategieën voortdurend moeten worden bijgewerkt, hebben we ze vertaald in maps (posters). Hierdoor kun je inzichten isoleren en snel bijwerken.

Kennis delen is eenvoudig

Maps zijn het resultaat van multidisciplinaire betrokkenheid. Deelnemers van de workshops kunnen met behulp van de posters gedetailleerde inzichten en context delen tijdens teamvergaderingen. Wanneer je de discipline hebt om de maps regelmatig bij te werken, blijft je organisatie up-to-date en beter in staat om scherp aan de wind te varen.

Iedereen doet mee

Een organisatie functioneert niet alleen op top-down inzichten. Daarom hebben we onze workshops zo ontwikkeld dat ze voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht hun expertise. Ook Kees en Karin van de kantine kunnen bijdragen als dat nodig is. Zeker als je de strategie en uitvoering snel op elkaar wilt afstemmen.

Meer informatie

Mapping is een krachtig instrument om je merkstrategie te stroomlijnen. Wil je meer weten over mapping en de impact die het op jouw organisatie kan hebben? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Meer weten?
Neem contact op met: