Stabiliteit voor continuïteit

Digitale groei vraagt om een Design Systeem

Ben je bekend met design systemen? Ze worden super belangrijk voor organisaties met een groeiende digitale aanwezigheid. Je vraagt je misschien af: wat is een design systeem precies? Hoe is het een hot topic geworden? En waarom zou ik er een nodig hebben? In deze blogpost beantwoorden we al deze vragen en geven we enkele voorbeelden van bekende design systemen die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Design System

Wat is een design systeem?

Design systemen zijn verzamelingen van design componenten en richtlijnen die ontwerpers helpen bij het creëren van consistente gebruikerservaringen op elk platform of device. Ze zijn nooit af, want het is een levend document van merkstandaarden en best practices die evolueren. Je kunt het raadplegen bij het maken van elk type digitaal interface, van websites tot apps en andere tools. Elk design systeem zou elementen zoals lettertype, kleurenpalet, UI-componenten, paginasjablonen, stijlgids, gridsysteem moeten bevatten.

Waarom zijn ze nodig?

Design systemen zijn ontstaan uit de behoefte om front-end ontwikkelingsprocessen te stroomlijnen in een wereld waar consumenten meerdere apparaten gebruiken om online informatie te verkrijgen. Het werd al snel duidelijk dat webontwikkelaars een manier nodig hadden om snel en eenvoudig consistente gebruikerservaringen te creëren op verschillende platformen. En zo zijn design systemen geboren!

Door een design systeem in de workflow te implementeren, kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat elk element wordt ontworpen vanuit dezelfde esthetische principes en coderingsconventies. Uiteindelijk betekent dit voor gebruikers van een applicatie dat ze altijd en overal dezelfde merkervaring hebben, ongeacht het platform, website of app dat ze bezoeken.

Goede voorbeelden

Benieuwd naar goede voorbeelden van design systemen? Er zijn genoeg bekende design systemen die als inspiratie kunnen dienen voor jouw eigen project. Enkele populaire zijn:

Design systemen zijn essentieel voor organisaties met groeiende digitale ambities. Als je naar merkconsistentie en solide vooruitgang tijdens de ontwikkeling streeft, neem dan contact met ons op om je specifieke behoeften te bespreken. We kijken ernaar uit om samen met jou aan jouw design systeem te werken!

Bedankt dat je contact met ons opneemt! We reageren zo snel mogelijk op je bericht, meestal binnen één werkdag. Mocht je niets van ons horen, stuur dan gerust een vriendelijke herinnering naar hello@newstory.nl.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Meer weten?
Neem contact op met: