Goede vraag

Waarom wil je Digital-First ontwerpen?

In het online landschap van tegenwoordig is het essentieel om een digitale mindset te hebben bij het ontwerpen. Jouw merkidentiteit moet goed overkomen, ongeacht het apparaat of platform, waarop het wordt weergegeven. Digital-first ontwerp omvat component-based ontwerp-principes waarmee we samenhangende en toekomstbestendige ontwerp-systemen maken. Wat zijn die principes? Waarom heb je deze benadering nodig? En wat gebeurt er als je het negeert?

Devices desktop

Component-based design systemen

Met component-based design systemen ontwerpen we geen losse webpagina's of app-schermen. We concentreren ons op het ontwerpen van herbruikbare designelementen waarmee we oplossingen en gebruikerservaringen kunnen bouwen. Dit is vergelijkbaar met een unieke set Lego-stenen die speciaal is afgestemd op jouw project. Door ons te richten op de individuele componenten die samen een online applicatie vormen, zijn we in staat slimmere websites en apps te ontwikkelen die zich aanpassen aan een steeds veranderend digitaal landschap. Of een scherm nu vierkant, rond, langwerpig of binnenkort ovaal is, het adaptieve ontwerp past zich aan de omgeving aan waarin het wordt weergegeven.

Als je niet vanuit een adaptieve scope ontwerpt, zal dit resulteren in verkeerde patronen, ritmes, lay-outs en een onduidelijke hiërarchie van ontwerpelementen. Gechargeerd gezegd zal het scherm eruitzien als een ratatouille-recept. De problemen stapelen zich op; naarmate je online omgeving groter wordt, krijg je steeds minder zicht op de plekken waar je ontwerp tekortschiet. Je hebt geen idee meer waar jouw merkidentiteit verloren gaat en waar informatie en functionaliteiten onder druk komen te staan. Dit komt jouw business niet ten goede.

Shopify design system
Shopify design system

Vermijd valkuilen en ontwerp jouw merk digital-first

Om digital-first te ontwerpen, moet je begrijpen hoe jouw merkidentiteit zich vertaalt naar verschillende apparaten en platforms. Je wilt toekomstbestendig ontwerpen en consistente klantervaringen creëren, waar gebruikers ook in aanraking komen met jouw merk. Bij New Story ontwerpen we daarom digital-first en maken we gebruik van component-based design systemen. Met digital-first design creëren we flexibele visuele identiteiten die zowel online als offline presteren!

Meer weten?

Bekijk onze blog over design systemen. Of neem contact met ons op om een toekomstbestendig ontwerp voor jouw project te bespreken.

Bedankt dat je contact met ons opneemt! We reageren zo snel mogelijk op je bericht, meestal binnen één werkdag. Mocht je niets van ons horen, stuur dan gerust een vriendelijke herinnering naar hello@newstory.nl.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Meer weten?
Neem contact op met: