Visuele regressietesten

Waldo vinden is een non-issue!

Voorheen speelden onze ontwikkelaars "Waar is Waldo?" om om eventuele visuele bugs te vinden wanneer ze visuele veranderingen doorvoerden. Maar nu we visuele regressietesten hebben geïmplementeerd, zijn die braindrain werkzaamheden verleden tijd.

Finding Waldo illustratie

Bij New Story vinden we het belangrijk om volledig geautomatiseerde tests in onze ontwikkelingscyclus te integreren. Deze versnellen de oplevering, verhogen kwaliteit en leveren tijdwinst op om meer dingen gedaan te krijgen. Onlangs hebben we visuele regressietesten toegevoegd waarmee visuele verschillen tot op de pixel automatisch worden geïdentificeerd, vóórdat nieuwe functies en content live gaan. Dankzij deze tests besteden ontwikkelaars minder tijd aan intensieve handmatige tests.

Definitie visuele regressietesten

Visuele regressietesten zijn tests waarbij volautomatisch schermafbeeldingen van webpagina's of -applicaties worden vergeleken met de nieuwe omgeving waaraan is gewerkt . Zo zie je in een seconde of er verschillen zijn. Deze tests zijn onderdeel van het Continuous Integration proces. Het CI-proces behelst de voortdurende integratie van nieuwe code en wijzigingen in een ontwikkelingstraject. Door continu te integreren worden problemen sneller gedetecteerd en opgelost, omdat elke wijziging snel wordt geïdentificeerd en getest.

Voordelen van visuele regressietesten

Er zijn veel voordelen aan het implementeren van geautomatiseerde visuele regressietesten in jouw ontwikkelingsproces. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Bespaart tijd
  Niet meer eindeloos zoeken, waardoor je meer tijd hebt om aan andere taken te werken.
 • Bespaart geld
  Geautomatiseerde tests zijn op de lange termijn aanzienlijk goedkoper te onderhouden dan handmatige tests.
 • Betrouwbaarder
  Geautomatiseerde tests kunnen frequenter en consistenter worden uitgevoerd dan handmatige tests, waardoor er minder defecten in productie ontstaan.
 • Gemakkelijker schaalbaar  
  Naarmate een website of applicatie groeit, wordt het steeds moeilijker om alle verschillende pagina's en functionaliteit handmatig te testen. Geautomatiseerde tests kunnen probleemloos een groeiend aantal pagina's en functionaliteiten aan.
 • Betere dekking
  Visuele regressietests kunnen meer delen van je website of applicatie bestrijken dan handmatige tests. Daardoor glippen er minder fouten doorheen.
 • Snellere feedback
  Visuele regressietests geven direct feedback of een verandering onverwachte visuele verschillen heeft veroorzaakt - en nog belangrijke - waar deze verschillen zich bevinden. Ontwikkelaars kunnen issues oplossen vóórdat ze problemen worden.
 • Maakt het werk leuker
  Als developer wil je uitgedaagd worden, en het liefst elke dag met complexiteiten aan de slag. Het manueel scannen en vergelijken van webpagina's is het laatste waar je gelukkig van wordt.

Geen twijfel mogelijk

In tijden van technologische versnelling wil je elke kans grijpen om ontwikkelingsprocessen te optimaliseren en te versnellen. Het implementeren van geautomatiseerde visuele regressie is daarom een no-brainer. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de kosten en besparen tijd en geld. Geautomatiseerde tests zijn bovendien betrouwbaarder en gemakkelijker schaalbaar als je website of applicatie groeit.

Sluit je aan bij New Story

Bevalt onze aanpak? Of je nu een getalenteerde ontwikkelaar bent of een professional verantwoordelijk voor de groei van een online platform, neem gerust contact met ons op.


P.S. Voordat je vertrekt... hier is Waldo.

Heb Waldo gevonden!

Bedankt dat je contact met ons opneemt! We reageren zo snel mogelijk op je bericht, meestal binnen één werkdag. Mocht je niets van ons horen, stuur dan gerust een vriendelijke herinnering naar hello@newstory.nl.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Meer weten?
Neem contact op met:

Bekijk de vorige publicatie of ga naar de overzichtspagina.