Leer van onze ervaring

Webflow: wanneer wel, wanneer niet

Webflow is een krachtig webontwikkelingsplatform waarmee je snel en gemakkelijk mooie, adaptieve websites kunt maken. Het is ongelooflijk veelzijdig, maar het is misschien niet altijd de beste keuze voor het maken van een website. Hoe weten we dit? We hebben Webflow gebruikt om de website van New Story te bouwen. Hierdoor hebben we geleerd wanneer je Webflow voor jouw website zou moeten gebruiken en wanneer je naar andere opties moet kijken.

Webflow schermafbeeldingen

De voordelen en nadelen van Webflow?

Webflow wordt rap opgepakt door de markt. Het is strategisch slim opgezet zodat het een hele brede doelgroep kan bedienen: van de beginnende webdesigner tot de doorgewinterde ontwikkelaar. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar komt de belofte ook uit?

Voordelen van webflow

Drag-and-drop interface
Met Webflow's gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface ontwerpen gebruikers eenvoudig websites zonder te hoeven coderen.
Krachtige animatietools
Webflow biedt geavanceerde tools voor het creëren van interactieve animaties. Met bijzondere gebruikerservaringen brengen ontwerpers hun websites tot leven.
eCommerce-integratie
Het platform maakt het eenvoudig om een online winkel op te zetten en te beheren, met uitgebreide mogelijkheden voor productbeheer, betalingsverwerking en orderafhandeling.
Intuïtief CMS-systeem
Webflow's Content Management (CMS en WYSIWYG) stelt gebruikers in staat om snel en efficiënt website content te beheren.
Alles-in-één oplossing
Webflow combineert webdesign, ontwikkeling en hosting in één platform. Dit betekent dat gebruikers niet hoeven te werken met meerdere diensten. 

Nadelen van webflow

Verkeerde ontwerp- en usability keuzes zijn ook makkelijk
Het grote gemak van Webflow maakt het zelfs toegankelijk voor de leek, wat kan leiden tot verkeerde ontwerp- en usabilitykeuzes of een verkeerde installatie/opzet van de website.
Beperkingen van het platform
Hoewel Webflow veel kan, zijn er ook nog veel dingen die het platform niet kan. Dit kan de snelle voortgang van jouw project belemmeren.
Apart afrekenen van hosting
Het prijsplan van Webflow kan er goed uitzien, maar de hosting moet apart worden afgerekend. Afhankelijk van jouw wensen kunnen de maandelijkse kosten flink toenemen.
Moeilijkheden bij parallelle samenwerking
Het is lastig (of kostbaar) om parallel aan elkaar aan één project te werken met Webflow. Zelfs met het Agency Workspace Plan (drie seats) levert dit problemen op.

Wanneer wel, wanneer niet.

Dat hangt echt af van wat het project vereist en hoe comfortabel je bent met webtechnologieën zoals HTML/CSS/JavaScript. Als jouw project geen complexe codering of aanpassing vereist, dan is dit misschien de beste oplossing voor jou - vooral als je een beperkt budget hebt! Maar als er meer complexe codering of aanpassing nodig is om jouw projectvisie tot leven te brengen, dan is het misschien beter om naar een andere oplossing te kijken (zoals WordPress of Kirby).

Laten we praten

Wil je een fraaie en kosteneffectieve website laten ontwikkelen? Maak je geen zorgen, er is altijd een oplossing, zoals het ontwikkelen vanuit een template waarin alle contentblokken en functionaliteiten al klaar zijn voor gebruik. Het belangrijkste is dat je van tevoren goed communiceert over je verwachtingen en dat iedereen weet wat de gevolgen zijn van de keuzes die je maakt. Zullen we een afspraak maken om hierover te praten?

Bedankt dat je contact met ons opneemt! We reageren zo snel mogelijk op je bericht, meestal binnen één werkdag. Mocht je niets van ons horen, stuur dan gerust een vriendelijke herinnering naar hello@newstory.nl.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Meer weten?
Neem contact op met:

Bekijk de vorige publicatie of ga naar de overzichtspagina.