Waterfall Flex

Een traditioneel maar verfrissend model

Heb je geen zin om een blanco cheque uit te schrijven voor de ontwikkeling van jouw website of online applicatie? Natuurlijk niet! Je wilt weten wat je krijgt en hoeveel je daarvoor betaalt. Afhankelijk van het type digitaal project gebruiken wij bij New Story verschillende methoden om het project in goede banen te leiden. Scrum, Evolutionary, Hybrid en Waterfall - ook wel Waterfall Flex genoemd - zijn slechts enkele voorbeelden. In dit artikel bespreken we het Waterfall Flex-model. Wat is het en wat zijn de voordelen?

Groep mensen gezien onder een verfrissende waterval

Definitie van Waterfall

De originele Waterfall-methodologie is een lineaire projectmanagementbenadering die een gefaseerd plan volgt om tot een overeengekomen product te komen. Bij New Story hebben wij zeven fasen van het Waterfall-model geïdentificeerd: strategiemapping, contentarchitectuur, requirementsanalyse, wireframing en design, end-to-end-ontwikkeling, testen en validatie, en implementatie en uiteindelijke ondersteuning.

Introductie van Waterfall Flex

De traditionele Waterfall-methode is minder populair geworden vanwege de beperkte flexibiliteit. Desondanks biedt het model veel opdrachtgevers de gewenste zekerheid. Het probleem met de traditionele Waterfall-methode is de inflexibele planning die verbeteringen tijdens de ontwikkelingsfase belemmert. Elke wijziging kan namelijk van invloed zijn op het eindproduct, de kosten en de planning. Om meer flexibiliteit te bieden, hebben wij Waterfall Flex ontwikkeld. Dit aangepaste model is ontworpen om wijzigingen tijdens de ontwikkeling toe te staan ​​terwijl de gestructureerde aanpak van het traditionele Waterfall-model behouden blijft. Uit ervaring weten wij dat flexibiliteit essentieel is om ervoor te zorgen dat een applicatie binnen de gestelde tijd en het budget wordt uitgerold.

Illustratie van het Waterfall Flex-model (strategy mapping, content-architectuur, analyse van vereisten, wireframing en ontwerp, ontwikkeling, testen, implementatie, ondersteuning)
Op mobiel? Power to the pinch!
Opbouwen van vertrouwen
Vertrouwen in het proces is een belangrijke vereiste voor Waterfall Flex en wordt opgebouwd en versterkt tijdens de strategiefase. Tijdens deze fase verkennen zowel klant- als agency-experts uitvoerig het merk, de markt, de doelstellingen en het project met behulp van een co-creatieve workshopmethodologie genaamd Mapping. Deze aanpak zorgt voor duidelijkheid vanuit elk relevant perspectief en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

Nadelen van traditionele Waterfall

 1. Gebrek aan flexibiliteit
  De lineaire aanpak van het Waterfall-model staat weinig flexibiliteit of aanpassing toe tijdens het ontwikkelingsproces. Het is moeilijk om wijzigingen door te voeren als het plan eenmaal is vastgesteld.
 2. Geen ruimte voor verbetering
  Het strikte, sequentiële plan van het Waterfall-model laat weinig ruimte voor verbetering tijdens het ontwikkelingsproces. Er is weinig ruimte om te leren van fouten en het proces te verbeteren.
 3. Deadlines worden vaak niet gehaald
  Tijdens het project komen er vaak nieuwe inzichten en problemen aan het licht aan zowel de kant van de klant als het bureau, waardoor het oorspronkelijke plan niet wordt gehaald. Hierdoor worden deadlines vaak niet gehaald.

Voordelen van Waterfall Flex

 1. Flexibiliteit
  Het Waterfall Flex-model staat meer flexibiliteit en manoeuvreerruimte toe tijdens het ontwikkelingsproces. Dit zorgt ervoor dat de applicatie op tijd en binnen het budget wordt uitgevoerd.
 2. Voorspelbaar resultaat
  Het Waterfall Flex-model behoudt nog steeds de gestructureerde ontwikkelingsaanpak van het traditionele Waterfall-model, wat een kwalitatief resultaat voor het project garandeert.
 3. Co-creatieve methode
  Het Waterfall Flex-model benadrukt wederzijds vertrouwen en samenwerking wat meer duidelijkheid brengt in het project. Dit leidt tot betere communicatie en een betere samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Laten we praten

Bij New Story geloven we dat er veel wegen naar succes zijn, en we bespreken graag welk ontwikkelingsmodel het beste bij de behoeften van jouw bedrijf past. Of het nu het Waterfall Flex-, Scrum-, Evolutionary- of Hybrid-model is, wij zijn er om je te helpen je merk te laten groeien in de digitale ruimte. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we aan de slag gaan!

Meer weten?
Neem contact op met: