Een introductie

YouTube video ads

New Story zet regelmatig Youtube Video Ads in om de zichtbaarheid voor klanten te verhogen. Je komt ze uiteraard vooral tegen op Youtube, maar ook op andere websites die gebruik maken van de gratis Youtube player. Dit betekent dat je als adverteerder een groot bereik kunt realiseren door gebruik te maken van Youtube Video Ads.

voorbeeld youtube video advertentie op een mobiele telefoon

Soorten YouTube video ads en doeleinden

Heb je wel eens gemerkt dat er verschillende soorten Youtube Video Ads zijn? Er zijn er een paar die je vast weleens bent tegengekomen. De meest voorkomende typen zijn In-stream Ads, Bumper Ads en Discovery Ads.

In-stream Ads
Dat zijn die advertenties die je vaak voorbij ziet komen voordat een Youtube-video begint. Je kunt ze na vijf seconden skippen als je dat wilt. Deze ads zijn vooral handig voor naamsbekendheid, omdat ze een groot publiek bereiken.
Bumper Ads
Dit zijn korte advertenties van maximaal zes seconden die je niet kunt overslaan. Ze zijn perfect om de aandacht van de kijker te trekken en kunnen ook helpen bij naamsbekendheid.
Discovery Ads 
Discovery Ads zie je in de zoekresultaten op Youtube en op de startpagina. Ze zijn vooral geschikt voor verkoop en kunnen leiden tot meer verkeer naar je website. Dus, afhankelijk van wat je wilt bereiken met je advertenties, kun je kiezen uit verschillende soorten Video Ads op Youtube.
youtube advertentie voorbeeld

Betaalbaarheid

Youtube Video Ads zijn over het algemeen betaalbaar en effectief in vergelijking met andere online advertentiemogelijkheden. De kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de doelgroep en het type advertentie dat je gebruikt.

Meten van effectiviteit 

Om de effectiviteit van je Youtube Video Ads te meten, maakt New Story gebruik van verschillende metrics, zoals kijkersaantallen, kijkduur en conversieratio's. Door deze metrics goed in de gaten te houden, kunnen we advertenties optimaliseren en de resultaten verbeteren.

Hoe New Story impact vergroot

Als jouw bedrijf groeit, kan het lastig zijn om alle marketingactiviteiten zelf te blijven doen. Maar als je hulp inschakelt, wil je er zeker van zijn dat je de impact van jouw online advertenties maximaliseert. Wat heb je daar nu voor nodig?

  • Strategie: die past bij jouw bedrijfsdoelstellingen. 
  • Doelgroepgerichte executie: video's die inspelen op interesses en behoeftes.
  • Creatief design: dat aansluit bij jouw merkidentiteit.
  • Duidelijke call-to-actions: die jouw doelgroep stimuleren tot actie over te gaan.
  • Efficiënte funnels: die logisch zijn ingebed in je organisatie. 
  • Monitoring en optimalisatie: om campagnes en flows steeds te verbeteren.

Dit vereist een team van specialisten die goed op elkaar zijn ingespeeld. Bij New Story hebben we alle expertises in huis om ervoor te zorgen dat jouw Youtube Video Ads effectief zijn en beter converteren.

Rapportage

Hoe een campagne presteert, kun je meten over een langere periode waarin wispelturige omstandigheden worden uitgevlakt. Daarom delen we bij New Story maandelijks per mail de resultaten van de campagne(s) via een Google Datastudio dashboard. Bij voorkeur bespreken we via een videocall hoe de data het beste kunnene interpreteren. 

Starten met Youtube Video Ads 

Wil je starten met Youtube Video Ads en jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met Maryse Barnhoorn van New Story. Samen zorgen we voor effectieve en impactvolle advertenties die jouw doelgroep bereiken en jouw bedrijf laten groeien.

Wat kunnen wij voor je doen?

Vul onderstaand formulier in wanneer je graag meer informatie wil of even contact wil met New Story.

Bedankt dat je contact met ons opneemt! We reageren zo snel mogelijk op je bericht, meestal binnen één werkdag. Mocht je niets van ons horen, stuur dan gerust een vriendelijke herinnering naar hello@newstory.nl.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Zelf aan de slag met SEO?

Download onze gratis whitepaper. We leggen je uit hoe je in 7 eenvoudige stappen ijzersterke SEO teksten kunt schrijven die zorgen voor meer verkeer, leads en sales.

Bedankt! De whitepaper wordt naar je verstuurd.
Oeps! Er ging iets fout bij het verwerken van het formulier.

Meer weten?
Neem contact op met: