Exclusive Steel

Hoe minder offerte aanvragen, meer business betekent

Als je vorige webontwikkelaar je een nieuwe website heeft aangepraat en 'm vervolgens live heeft gezet zonder redirects vanuit de oude website, dan is je opgebouwde ranking in de zoekmachine helemaal weg. Er zit dan maar één ding op; uithuilen en opnieuw beginnen. Hoe kom je er bovenop en erover?

scroll down indication image

Context

In de tijd van de industriële revolutie was er een grote behoefte aan goed verlichte fabrieken en warenhuizen. Dit resulteerde in het gebruik van omvangrijke glazen ramen, ondersteund door sterke, slanke stalen profielen. De esthetische charme van deze structuren uit het verleden heeft een plaats veroverd in de exclusieve interieurontwerpen van nu. Exclusive Steel was het bedrijf dat als eerste deze trend herkende en omarmde.

De mooiste slanke stalen deuren

De groei van Exclusive Steel liep parallel met de opkomst van het internet. Mét een website - én zonder online concurrenten - bouwde Exclusive Steel enorme autoriteit op en schitterde het bovenaan elke zoekpagina. Zonder te hoeven adverteren, realiseerde het bedrijf uit Made veel traffic en zo groeide haar business. Met de komst van de nieuwe website, tekende zich een donkerzwart scenario af. Per direct was Exclusive Steel online onvindbaar, dat terwijl er intussen veel concurrenten op de markt waren gekomen. Op basis van mond-op-mond-reclame draaide de business gestaag door, maar de online gedreven groei was tot een halt geroepen.

De mooiste slanke stalen serre
De mooiste slanke stalen deuren

Oplossing

De schade was onomkeerbaar; er viel niets meer aan te doen. Onze enige optie was vooruit te kijken en opnieuw te beginnen door een geheel nieuwe website te ontwerpen. Een platform dat, zowel qua merk als marketing, Exclusive Steel goed zou positioneren voor de toekomst. Ons doel? Stap voor stap de online autoriteit en het zoekverkeer van weleer herwinnen.

Online groei realiseren is geen kwestie van een snelle oplossing. Het is een proces vol details en cruciale beslissingen. Elk element dat je integreert moet waarde toevoegen voor zowel de organisatie als de klanten die je wenst te bereiken. Enkele vragen die we onszelf stelden zijn:

  1. Voor wie is Exclusive Steel?
  2. Hoe ziet de buyers journey eruit?
  3. Wat heeft de ideale klant nodig om overtuigd te worden?
  4. Welke marketing resources zijn er?

Kwaliteit is een product van aandacht

Zoals de naam al suggereert, richt Exclusive Steel zich op het luxe segment. Het bedrijf is er specifiek voor klanten die op zoek zijn naar de meest verfijnde en slanke stalen deuren en kozijnen: maatwerk van de allerhoogste kwaliteit en afwerking. Deze positionering heeft uiteraard invloed op het product, maar evenzeer op de omringende service. Alles krijgt gedetailleerde aandacht, waaronder ook de offertes. Deze dienen glashelder uit te leggen waarom het product van Exclusive Steel ongeëvenaard is en zich onderscheidt van de goedkopere alternatieven op de markt.

Het probleem

Vóór de interventie van New Story waren potentiële klanten voornamelijk afkomstig uit persoonlijke verwijzingen. Ze kwamen in contact met Exclusive Steel nadat ze de producten bij anderen hadden gezien. Maar tijdens de online oriëntatiefase liep het fout. Niet alleen was de oude website technisch ondermaats, maar de presentatie van informatie was een groter obstakel. Klanten werden aangemoedigd om te snel een offerte aan te vragen, ondanks dat het opstellen daarvan wel vier uur in beslag nam. Een prominent contactformulier op de homepage nodigde bezoekers uit om direct een offerte aan te vragen. Hierdoor kregen potentiële klanten vaak te vroeg in hun beslissingsproces een exclusief prijskaartje voorgeschoteld, wat leidde tot afschrikking en zoektochten naar goedkopere alternatieven.

De showroom van Exclusive Steel is zelf een prachtig pand
Showroom Exclusive Steel

Echter, als ze de tijd hadden genomen om de showroom en het atelier in Made te bezoeken, zou het onderscheid in kwaliteit onmiskenbaar zijn geweest, wat de prijs rechtvaardigde. De showroom illustreert de ambachtelijke kwaliteit en de waarde van een product van Exclusive Steel. We wisten uit ervaring dat een bezoek aan Made de kans op conversie aanzienlijk verhoogt. Daarom was het essentieel om dit bezoek te promoten.

Minder nadruk op offerteaanvragen

Het idee om het aanvragen van offertes moeilijker te maken leek tegenstrijdig. Echter, na grondig doelgroeponderzoek en een analyse van de klantreis en bedrijfsresources, werd duidelijk dat dit juist de klant zou aanmoedigen om dieper in te gaan op het product en alle bijbehorende aspecten. Bovendien kregen we zo meer kansen om bezoekers naar de showroom te leiden, zonder overbelast te raken door het creëren van talloze offertes die zelden resulteerden in verkopen.

Verhogen van organisch zoekverkeer

Parallel hieraan was het cruciaal om het organische zoekverkeer te versterken. Met een focus op gebruikerservaring (UX) wilden we de juiste bezoekers identificeren en hen naar het gewenste gedrag leiden. Deze inbound marketing- en leadgeneratiestrategie vraagt om geduld en een constante inspanning om content te produceren die aansluit bij de behoeften en uitdagingen van de doelgroep. Door het beperken van online offerteaanvragen konden we de benodigde tijd vrijmaken voor deze structurele investering.

Resultaten

De strategie en implementatie hebben hun vruchten afgeworpen. De website belichaamt nu de ambachtelijke kwaliteit waar Exclusive Steel symbool voor staat. Gebruikers worden verleid om zich volledig te verdiepen in de wereld van Exclusive Steel, zowel online als in de showroom. Het aantal online offerteaanvragen is significant gedaald, maar de conversieratio van de uitgebrachte offertes is daarentegen flink gestegen. Bovendien heeft Exclusive Steel nu meer tijd om te investeren in contentcreatie, wat resulteert in maar liefst 142 keyword-gedreven marketingpagina's op het moment van schrijven. Deze pagina's genereren gestaag een groeiend aantal terugkerende leads.

Enkele goed converterende marketing blogs

  1. Wat is het stoeltjesprofiel?
  2. Welke profielen gebruiken we?
  3. Taatsdeuren en verwarming, kan dat?
  4. Schuifdeuren - 5 voordelen, 1 nadeel.
  5. Koudebrugonderbreking, wat is dat?

Meer weten?
Neem contact op met: