31.516 nieuwsbrief aanmeldingen in 2 dagen

Hoe verhogen we het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief van Vogelbescherming Nederland en helpen we de community groeien? Met blended marketing, ofwel integratie van disciplines.

scroll down indication image

Context

De Nationale Tuinvogeltelling is een digital for good platform dat New Story sinds 2001 helpt groeien. Gestaag is het van een klein initiatief uitgegroeid tot het grootste Citizen Science project van Nederland. Door jong en oud overal in Nederland enthousiast vogels te laten tellen, verzamelt Vogelbescherming Nederland waardevolle gegevens over vogelpopulaties en -verspreiding.

2 vogels op een tak

De Nationale Tuinvogeltelling heeft als doel het draagvlak voor de bescherming van vogels in Nederland te vergroten. Daarbij geldt: hoe meer betrokkenheid, hoe meer effect. Door de strenger wordende privacywetgeving wordt het steeds moeilijker - en kostbaarder - om je doelgroep te bereiken en te activeren.

koolmees met voer
meesje met voer

Oplossing

Wil je een trouwe community opbouwen, dan zal je elke teller moeten koesteren en voorzien van een bijzondere belevenis waarin communicatie en techniek naadloos ineenvloeien. Terwijl de teller een mooie ervaring beleeft, verbinden deze gelijktijdig nut én noodzaak. Als je vervolgens bij het uploaden van de telling vraagt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, neemt die kans sterk toe.  

Om die bijzondere offline en online belevenis te creëren, heeft New Story een schaalbaar, cloud-gebaseerd platform ontwikkeld dat het voor iedereen met een smartphone mogelijk maakt om deel te nemen. De naadloze belevenis is een optelsom van eindeloos veel details en gebruikte technieken, waaronder:

PWA: Web app die laagdrempelige toegang biedt doordat het geen installatie van een native app vereist, waardoor het gemakkelijk en snel te gebruiken is op telefoon en desktop.
AWS Lambda: Krachtige serverless computing doordat het automatisch de benodigde resources automatisch schaalt, zonder de noodzaak van het beheren van server.
AWS SQS: Queue service die op grote schaal berichten (data) tussen verschillende systemen snel en betrouwbaar verwerkt: ontvangen, verzenden en opslaan zonder risico om data te verliezen.
AWS DynamoDB: Een schaalbare, NoSQL database-oplossing voor het opslaan en verwerken van tellingen, waardoor gegevens snel kunnen worden opgeslagen en opgevraagd voor analyse en rapportage.
AWS S3: Een schaalbare, veilige en duurzame oplossing voor de verwerking van grote hoeveelheden ingestuurde foto's. Ze worden opslagen en geschikt gemaakt voor beheer en distributie.
Transloadit: Een geautomatiseerde en schaalbare oplossing voor het genereren van thumbnails voor ingediende foto's, waardoor ontwikkelaars tijd besparen.

Resultaten

Met snelle, schaalbare oplossingen bieden we nu ontelbare tellers een supersnelle en stabiele gebruikerservaring. Dit heeft in 2023 geleid tot 31.516 nieuwsbrief aanmeldingen in één weekeinde.

Maar ook

  1. Deelnemers: 139.943
  2. Tellingen: 104.670
  3. Getelde vogels: 2.029.304
  4. AWS Rekognition analyses: 22.598
  5. Cloudfront requests: 8.431.959

Meer weten?
Neem contact op met: