Sentron Europe

Digitaal gezonde gewassen kweken

Kunnen we een multi-sensor en parameter-ecosysteem creëren waarmee boeren gezonde gewassen kunnen kweken, met behulp van slechts één platform voor monitoring?

scroll down indication image

Context

Sentron is een hoogwaardige technische innovator, bekend om het ontwikkelen van innovatieve schaalbare oplossingen voor verschillende verticale markten, zoals de landbouwindustrie. Stel je een boer voor die duizenden hectares land heeft, waarop veel verschillende gewassen groeien. De conditie van de grond zal van plaats tot plaats verschillen.

Sentron pH meter met een tablet

Bovendien heeft de boer specifieke inzichten nodig vanuit veel delen van het land om de conditie van alle gewassen goed te kunnen overzien. Momenteel kan de boer hiervoor verschillende single parameter-systemen gebruiken waarmee hij de conditie van de grond continu kan meten, bijvoorbeeld voor de PH- of natriumniveaus. Hierdoor is de boer gedwongen om meerdere oplossingen te installeren met verschillende logica en gebruikerservaringen. Bedenk wat dit betekent voor verbonden hardware, efficiëntie en training van personeel. Uit klant- en gebruikersonderzoek heeft Sentron geleerd dat één enkel multi-parameter- en sensorplatform zeker een verbetering zou zijn voor het kweken van gewassen en het bedrijfsleven.

Dashboard van de Sentron-app op een smartphone
Sentron-app op een smartphone: probing

Oplossing

Na het begrijpen van de markt, potentiële klanten en gebruikers, hebben we een systeemarchitectuur ontworpen, gebaseerd op een set verplichte richtlijnen:

• parameteragnostisch
• cloud native
• hybride app
• single code base
• bluetooth low energy
• verwisselbare probe
• zonne-energie

Sentron tech landscape graph

Het prototypen van de businesscase

Hoewel de vraag vanuit de markt voor de hand ligt, moeten we wel leren hoe snel de markt kan groeien. We hebben deze inzichten nodig om de businesscase te verfijnen en te begrijpen welk niveau van investering vereist is en gerechtvaardigd is. Daarom hebben we strategisch gekozen om een haalbaar prototype te ontwikkelen, zodat we kunnen testen, leren en verbeteren voordat we het budget en de platform opschalen.

Agile ontwikkeling

Het team bestaat uit experts van drie kanten - New Story, Consulting Developer Rick Groenewegen en Sentron. Samen hebben we een agile structuur geïmplementeerd die ons in staat stelde om alle gebruikersverhalen uit te voeren met een lean team, op tijd en binnen het budget. In twee sprints van twee weken werd het prototype opgeleverd, waardoor de live testfase kon beginnen.

Business vergroten met big data

Het doel van het project van Sentron is om een ultragebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen en te onderhouden dat telers overtuigt om hun sondes te kopen. In eerste instantie zal het bedrijf zich richten op IT-resellers in aangewezen markten, om zo de distributie te versnellen en de ondersteuning op te schalen. Maar er doet zich nog een zakelijke kans voor met de ontwikkeling van het platform. Naarmate er meer grootschalige boeren worden aangesloten, zullen uiteindelijk miljarden datapunten worden opgehaald en opgeslagen in een schaalbaar AWS Timestream / InfluxDB 'data lake'. Door klanten in staat te stellen datapunten te gebruiken en te analyseren, kunnen zij nieuwe inzichten en intelligentie creëren en hun prestaties verbeteren.

Resultaten

De app is klaar voor distributie, waardoor we testpartners kunnen verbinden en een bredere bekendheid kunnen creëren met een virtuele demo binnen de app. Specmeters.com wordt de lanceringsklant die ons zal helpen de kennis te verkrijgen die we nodig hebben om het platform en de geïntegreerde diensten te verfijnen en te optimaliseren.

Meer weten?
Neem contact op met: