Nieuwe website van New Story

Hoe laag kunnen we gaan?

Ontwikkel een krachtige merkwebsite voor New Story en maak gebruik van low-code oplossingen die weinig tot geen betrokkenheid vereisen van ons interne ontwikkelingsteam.

scroll down indication image

Context

Bij het bouwen van een online applicatie zijn er doorgaans twee opties: high-code en low-code. Met high-code kun je vrijwel alles maken wat je nodig hebt om een unieke digitale service te creëren die in feite niet gekopieerd kan worden - maar dit vergt meer tijd en ontwikkelingsresources. Aan de andere kant kun je met low-code oplossingen je product snel van de grond krijgen, maar maatwerk zoals bij high-code is meestal niet mogelijk.

New Stoy branding

Als het gaat om het maken van websites, willen klanten vaak een on-brand oplossing die hun verhaal kan versterken en e-commerce of marketing kan uitvoeren. Low-code oplossingen zoals Shopify zijn uitstekend voor het beheren van e-commerce. Platforms zoals WordPress bieden de mogelijkheid om sjablonen aan te passen naar individuele behoeften. Maar als je iets echt speciaals nodig hebt dat perfect aansluit bij je wensen, is een stukje maatwerk meestal nog steeds nodig.

Bij New Story houden we van het maken van unieke services, maar we zoeken ook naar superefficiënte oplossingen die nauwelijks of geen ontwikkeling vereisen. We weten dat ervaren developers schaars zijn en zetten die bij voorkeur in voor het ontwikkelen van complexere op maat gemaakte services, zoals we die maken voor Vogelbescherming Nederland en Sunny Cars.

New Story brand onderdelen
New Story brand onderdelen

Oplossing

Maak kennis met Webflow. Deze low-code oplossing maakt het gemakkelijk om mooie websites te creëren - ervaring is in principe niet nodig. Drag-and-drop interfaces zijn voldoende om dynamische sites te ontwerpen en te ontwikkelen zonder een enkele regel code te schrijven. Enkele andere handige functies zijn: uitgebreide animatiemogelijkheden, integratie voor e-commerce winkels en een geavanceerd CMS-systeem - alles in één handig pakket. Klinkt geweldig toch? Tot op zekere hoogte is dat ook zo.

Waar het fout kan gaan

Device-agnostisch denken is essentieel in webdesign. Websites worden bekeken op veel verschillende apparaten - van desktop tot horloge! Het configureren van een website in Webflow ontslaat je niet van de noodzaak om webdesign skills te hebben. Bij New Story is dit geen probleem, zelfs onze niet-coderende ontwerpers hebben de vereiste kennis. Ze springen niet meteen in de Webflow Designer-modus, maar zetten hun ontwerpen eerst op in Figma, wat wordt aanbevolen door Webflow.

Ons oordeel

Oké, dus we hadden gedacht dat we met Webflow zonder enige code te hoeven schrijven een complete website konden bouwen. Maar, zoals zo vaak het geval is in het leven, is de realiteit toch iets anders. We hebben ontdekt dat er nog steeds behoorlijk wat aanpassingen nodig zijn en dat je toch echt wel wat front-end code vaardigheden moet hebben om alles er goed uit te laten zien. Maar goed, het no-code gedeelte van het platform is wel veel groter dan we dachten en het is zeker handig om te gebruiken. Dus, ons oordeel is positief! We leren steeds sneller werken met Webflow en we merken dat iedereen die erbij betrokken is, er veel plezier aan beleeft.

Wil je meer weten over Webflow? Lees dan onze blog: 'Wanneer zeg je 'go' en wanneer 'no'.

Resultaten

  • Dramatisch minder capaciteit van ontwikkelaars nodig
  • Ons merk komt tot leven
  • Inhoud is prettig te beheren
  • Ontwikkeling gaat steeds sneller

Meer weten?
Neem contact op met: