Van der Valk

Zo wordt cultureel erfgoed fit voor innovatie

Continu verandering en groei zijn de kern van de strategie van Van der Valk. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze groei de flexibiliteit van het platform niet beperkt?

scroll down indication image

Context

Van der Valk is een iconisch Nederlands hotelmerk met een lange geschiedenis en een herkenbare identiteit. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse horeca. Veel mensen hebben persoonlijke herinneringen aan Van der Valk-hotels en -restaurants en het merk heeft daarmee een speciale plaats in de Nederlandse cultuur. Van der Valk kleurt onze geschiedenis, maar is ook elke dag bezig met de toekomst. Dat zie je in de hotels en dat zie je online. Begonnen met Valk Internet in 2009 met een paar applicaties, beheert het Valk Service Center vandaag de dag het grootste online platform van de Benelux. Het telt nu meer dan 70 hotelwebsites en extra marketingwebsites, zoals ValkVerrast, ValkDeals, ValkBusiness en Valk.com.

 Ons werk voor Van der Valk Hotels (stel geniet van een praatje en cocktails aan de hotelbar)

Ons multidisciplinaire ontwikkelteam breidt het digitale platform elk jaar uit. Is het niet met nieuwe services, dan is het wel met nieuwe technieken. Voor elke applicatie maken we technologische keuzes die op dat moment het beste zijn. Een variëteit aan technologie en bouwstenen is kenmerkend voor de digitale evolutie die de afgelopen decennia heeft plaatsgevonden en die alleen maar lijkt te versnellen. De ontwikkelingen gaan dermate snel dat je op enig moment verstandig aan doet om pas op de plaats te maken en technologisch te hergroeperen. Tools verouderen, technologische updates conflicteren en er ontstaan fouten. Voor je het weet, ben je brandjes aan het blussen terwijl je eigenlijk zou moeten innoveren.

Sorbetijs coupe in restaurant bij een Van der Valk Hotel
Theaterhotel Almelo Van der Valk

Oplossing

Samen met Van der Valk werkt ons team aan een plan voor de toekomst van hun platform. Dit plan volgt de Trail Map van Cloud Native Computing Platform, die als een gids dient voor bedrijven die willen overstappen naar Cloud Native-technologie. Cloud Native houdt in dat de technologie wordt aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie, wat leidt tot betere prestaties, kostenbesparingen en meer flexibiliteit om nieuwe dingen uit te proberen. Met behulp van de Trail Map kunnen we stap voor stap de transitie naar Cloud Native maken, waarbij platformen zoals AWS, Google Cloud, Apple, IBM en Microsoft Azure een belangrijke rol spelen. Dit alles zal ervoor zorgen dat het platform van Van der Valk snel en betrouwbaar werkt en beter geschikt is voor de toekomst.

Minder is meer

Het Trail Map proces heeft ervoor gezorgd dat het digitale ecosysteem van Van der Valk toekomstbestendiger is geworden en gemakkelijker opgeschaald kan worden. Door het gebruik van blueprint bouwstenen en het splitsen van de backend in microservices kunnen fouten en bugs beter worden beheerd en is het uitbreiden van de microservices relatief goedkoop. Daarnaast zijn er componenten ontwikkeld voor de frontend die in meerdere applicaties kunnen worden gebruikt, waardoor de look & feel van het Van der Valk-merk consistent blijft en de doorontwikkeling van het platform in de toekomst makkelijker te plannen is.

Deze technologische keuzes hebben geleid tot een afname van onderhoudstijd, verbeterde prestaties van de hotelwebsite (zoals snellere laadtijd en minder betalingsstoringen) en meer boekingen. Door deze resultaten is het digitale ecosysteem van Van der Valk beter in staat om de behoeften van de gebruikers te vervullen en kan het bedrijf zich verder ontwikkelen in de digitale wereld.

Resultaten

  1. Vergrote toekomstbestendigheid.
  2. Veel eenvoudiger om het platform op te schalen.
  3. Aanzienlijke afname van onderhoudstijd.
  4. Een consistente look op alle hotelwebsites.
  5. Verbeterde prestaties van de hotelwebsite, bijvoorbeeld snellere laadtijd en minder betalingsstoringen.
  6. Meer boekingen.

Meer weten?
Neem contact op met: